vrijwilligers                     


                     


                       als de druk te hoog wordt

VRIJWILLIGER WORDEN


Ben je chronisch ziek, bedlegerig, heb je nog wat uurtjes over waarin je je wilt inzetten voor je medemens? 

Dan zoeken we jou!


Stichting OverdrukSyndroom NL is opgericht door (chronisch zieke) vrijwilligers en werkt ook enkel met vrijwilligers.


Waarom zou je vrijwilliger worden van SOSNL? 


Vrijwilligerswerk kun je om diverse redenen gaan doen, bijv. vanwege: 


Geloofs- of politieke overtuiging; dit is al van oudsher een reden om aan vrijwilligerswerk te doen. Om minderbedeelden te helpen, de (eigen) gemeenschap te ondersteunen of een overtuiging te helpen uitdragen.


Onbaatzuchtigheid; je wilt iets doen voor een ander zonder daar zelf enig belang bij te hebben. In de meeste gevallen houd je aan het 'goed' doen op zijn minst een goed gevoel over. Mogelijk is dat het deel waar jij zelf baat bij hebt. En in dat geval is van onbaatzuchtigheid eigenlijk al geen sprake meer.


Hulp voor eigen club of patiëntenvereniging; Jij of een van je gezinsleden is lid van een sportclub of (patiënten-)vereniging. Dan steek je graag vrijwillig de handen uit de mouwen.


Om je nieuwe woonomgeving te leren kennen; je bent net verhuisd en je kent nog niemand uit je nieuwe buurt of je kent zelfs de stad nog niet. Vrijwilligerswerk is een prima manier om kennis te maken met je buurt en buurtgenoten of om je bekend te maken met de stad en de stadsgenoten.


Om je netwerk te vergroten; als je op zoek bent naar contact of je bent op zoek naar iets om omhanden te hebben, is vrijwilligerswerk een prima manier om andere mensen te ontmoeten en je netwerk te vergroten.


Om een gat in je CV te voorkomen en aan te tonen dat je welwillend bent; je bent werkeloos of je bent klaar met je studie en je hebt nog geen zicht op ander werk. Om te voorkomen dat er een gat in je CV ontstaat ga je vrijwilligerswerk doen. Hiermee laat je aan toekomstige werkgevers zien, dat je een positieve werkhouding hebt. Bovendien is vrijwilligerswerk vaak prima te combineren met een baan.


Om werkervaring op te doen; tijdens of na je studie doe je werkervaring op door vrijwilligerswerk te doen in je eigen studierichting of je doet ervaring op die iets extra's toevoegt aan je studie (bijvoorbeeld bestuurservaring). Hiermee heb je een streepje voor op anderen, die dezelfde papieren kunnen overleggen, maar geen werkervaring hebben.


Om een dag-/weekroutine te houden of op te bouwen; er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je geen vaste invulling van je dag of week meer hebt. Bijvoorbeeld omdat je zelf chronisch ziek bent en dus sterk afhankelijk van hoe je je voelt. Ook dan is het goed om vrijwilligerswerk te gaan doen. 


Om actief te blijven; je bent chronisch ziek, arbeidsongeschikt of met pensioen, ook dan is vrijwilligerswerk een prima manier om toch nog actief te blijven en iets te kunnen betekenen in de maatschappij.  


Je hebt af en toe wat tijd over, maar je wilt je niet structureel inzetten; je hebt al genoeg te doen, maar je vindt het ook belangrijk om je af en toe in te zetten voor een maatschappelijk doel. Structureel vrijwilligerswerk zit er echter door je drukke leven niet in. Als je soms nog een uurtje of een dagdeel over hebt, kun je ervoor kiezen om een korte klus te gaan doen. Dat kan door achter de schermen mee te werken aan een  evenement of je via social media in te zetten. 


Omdat het gewoon leuk is en je inzet enorm gewaardeerd wordt. 


Enthousiast geworden?


Lees dan ons vrijwilligersbeleid en meld je snel aan als vrijwilliger.
ERVARINGEN  VAN ONZE VRIJWILLIGERS


Hier zullen wij binnenkort ervaringen van onze vrijwilligers plaatsen welke wij hebben gevraagd een stukje te schrijven.

VRIJWILLIGER:


 

VRIJWILLIGER:

 

VRIJWILLIGER:


 


+WhatsApp: 31 6 54782636


 KVK 71618791

RSIN 858785730


Privacybeleid

® Stichting OverdrukSyndroom NL

Deze website wordt veilig gehost en voldoet aan de AVG