Projecten
Als de druk te hoog wordt                     


                     


                       als de druk te hoog wordt

Doneer anoniem

PROJECTEN / BESTEMMINGSFONDSEN


Hieronder ziet u de lopende projecten van Stichting OverdrukSyndroom NL 

BESTEMMINGSFONDS ONDERZOEK 2021-


Medische artikelen kosten niet alleen veel tijd maar ook veel geld.

Medische artikelen en reviews zijn erg belangrijk voor specialisten om een juiste diagnose te stellen of tot een behandeling te komen.


Ter stimulering van meer onderzoek en de bijbehorende medische artikelen, ondersteunen we artsen bij de totstandkoming van een medisch artikel gerelateerd aan overdruk en/of Tarlov-cysten.

.


Geef voor onderzoek


BESTEMMINGSFONDS  & PROJECT HUISARTSENBROCHURE  2021-


De huisarts is het eerste aanspreekpunt als lichamelijke klachten niet over gaan of ernstiger worden. 

Daarom is het van belang dat ELKE huisarts op de hoogte is van het overdruksyndroom & Tarlov cysten. 

Hiervoor is een huisartsenbrochure noodzakelijk welke de juiste richtlijnen aangeeft voor uw huisarts.

Om een huisartsen brochure te kunnen ontwikkelen is veel geld nodig. Deze moet medisch onderbouwd en onderschreven zijn en dient aan strenge voorwaarden te voldoen.

De VSOP zal SOSNL daarin gaan bijstaan.

.


Lees verder

WORD VRIEND VAN STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL


Om subsidie aan te kunnen vragen bij het Ministerie voor onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van het overdruksyndroom, al dan niet in combinatie met Tarlov cysten, hebben we minimaal 100 Vrienden van Stichting OverdrukSyndroom NL nodig.

Steun daarom Stichting OverdrukSyndroom NL en word Vriend!


Vriend worden

2021-2023 AFGESLOTEN: BESTEMMINGSFONDS & PROJECT - LAAT MARINA LEVEN


Marina is een enorm gedreven vrijwilligster voor Stichting OverdrukSyndroom NL. Zij heeft alles op alles gezet om Rare Disease Day 2020 tot een succes te maken, ware het niet dat Corona een stokje stak voor de uiteindelijke uitvoering van deze dag.

Marina is echter ook enorm gevaarlijk beperkt. Gevaarlijk, omdat zij dringend een operatie nodig heeft welke niet in Nederland uitgevoerd kan worden.Helaas betekent dit ook dat er geen (volledige) vergoeding zal zijn vanuit de zorgverzekering.

Daarom doet Marina een beroep op u om haar te steunen middels een bijdrage in de kosten. 


Marina houdt voor Stichting OverdrukSyndroom NL een dagboek bij zodat wij Marina in haar reis naar een beter leven kunnen volgen. Zo krijgen onze patiënten een kijkje in de 'medische keuken' van Tarlov cysten, overdruksyndroom en aanverwante aandoeningen wanneer een operatie ernstig noodzakelijk is. Zo word er een beter leven gecreërd voor Marina zodat zij ook haar werkzaamheden voor Stichting OverdrukSyndroom NL kan blijven voortzetten én door betrokkenheid bij het volledige proces kan SOSNL Nederlandse medici beter informeren in de mogelijkheden voor patiënten met het overdruksyndroom en Tarlov cysten.


Lees Marina's eigen verhaal