Patienten
Als de druk te hoog wordt                     


                     


                       als de druk te hoog wordt                     


                     


                       als de druk te hoog wordt

PATIËNTEN

Doneer anoniem

De Privacywacht is een private organisatie welke samenwerkt met andere organisaties (zoals Stichting Donateursbelangen, en onder andere de Autoriteit Persoonsgegevens) en zet zich in op juridisch vlak om de belangen en privacy van de burger te beschermen. Dus ook die van onze achterban.


Zij werken geheel kosteloos voor de cliënt. Dat betekent dat indien men van mening is dat zijn/ haar privacy is geschonden, door wie dan ook, zij zich inzetten om dat ongedaan te maken en de schade op de tegenpartij te verhalen.


Bekijk ook de website van de Privacywacht.

Een chronische ziekte kan het woongenot behoorlijk beperken.

Ineens is je huis niet meer voldoende bereikbaar of leefbaar, of kunnen er geen aanpasssingen gedaan worden. In sommige noodsituaties heb je mogelijk recht op woonurgentie. Met een urgentieverklaring heb je drie maanden de tijd om een geschikte woning te vinden op basis van de samenstelling van je huishouden. Dankzij de urgentieverklaring krijg je voorrang op andere kandidaten en vergroot je dus de kans op het vinden van een fijne nieuwe woonplek.


Wil je een kosteloos kansadviesgesprek en zien wat de mogelijkheden voor jou zijn? Bekijk dan MijnUrgentie.

De Wajong is best ingewikkeld. Er zijn drie verschillende regelingen. En daarnaast zijn er ook nog allerlei regels voor aanmelden, bijverdienen, studeren en ga zo maar door. Op deze website vind je vragen en antwoorden over al dit soort zaken. En daarnaast kunnen we ook met je meedenken als je bijvoorbeeld binnenkort een gesprek met UWV hebt.


Heb je een vraag over de Wajong? Kijk of je vraag op deze website staat.

JPH consult

Deze organisatie heeft zich ontwikkeld tot een onafhankelijke consultancy en allround coaching binnen dezelfde kaders, voor zowel maatschappelijke en overheidsorganisaties als particulieren.

Het oogmerk: beoordelen wat iemand nodig heeft om zelfstandig en zelfredzaam te kunnen functioneren.

Onze onafhankelijke raadgeving kenmerkt zich door stellige, heldere en persoonlijke advisering en coaching op het gebied van zorg, wonen en participatie. Waarborging van privacy, kwaliteit en snelheid staan centraal.

Uitgangspunt hierbij is de kwaliteit en herkenbaarheid van het advies en coaching, met een snelle doorlooptijd en snelle reactietijd op vragen.

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. De NVVE wil een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch zieke, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Onderzoek NVVE: wilsverklaring moet vast onderdeel zijn van medisch dossier


113 Zelfmoordpreventie biedt laagdrempelige online hulpverlening door professionals en vrijwilligers. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24/7 anoniem en gratis gebruik maken van 113.


De hulpverlening bestaat onder meer uit crisishulplijnen, therapeutische online begeleiding, digitale zelfhulpmogelijkheden en verwijzing naar passende zorg.

Cliëntondersteuning, maak er dankbaar gebruik van!


Cliëntondersteuners beschikken over veel kennis van het aanbod in zorg en ondersteuning en ze weten de weg hiernaartoe. Ze luisteren goed naar uw wensen, zien mogelijkheden en bespreken waar en bij wie u zorg of ondersteuning kunt krijgen. Ze verlenen zelf geen zorg of ondersteuning en staan los van zorgorganisaties. Een cliënt­ondersteuner inschakelen kost u niets.

Medische artikelen (NL vertaald!) inzien, vragen stellen of gelijkgestemden ontmoeten?


Maak dan nu een account aan voor het forum van Stichting OverdrukSyndroom NL {SOSNL}


Een forum voor patiënten, medici, organisatie medewerkers en geïnteresseerden.